Nieuwsarchief

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Openluchtfilm zaterdag 7 september

12
February
2024

Het duurt nog even maar we willen u er toch vast op wijzen: op zaterdag 7 september vertonen we weer een openluchtfilm op de schitterende locatie van Strandbad Winterswijk. Ook nu zijn we weer van plan om er een compleet avondje uit van te maken met voorafgaand aan de film een heerlijke culinaire belevenis verzorgd door Mike Vrijdag en zijn team van Lev by Mike.

Om alvast in de stemming te komen: klik op de volgende link voor een sfeerimpressie van de openluchtfilm in 2022: Aftermovie Openluchtfilm 2022

We blijven prachtige films vertonen!

20
December
2023

Onze gratis-film-voor-donateurs-actie was een groot succes. We waren maar liefst drie keer (zo goed als) uitverkocht.

In 2024 moet iedereen weer gewoon betalen (het kan niet altijd feest zijn) maar nog steeds kost een kaartje voor een - in onze ogen - kwaliteitsfilm voor donateurs maar €5.

De eerste films voor het nieuwe jaar zijn inmiddels bekend en daar zitten weer prachtige titels tussen.Ga snel naar de Agenda en overtuig u zelf!

Gratis toegang voor donateurs!

17
November
2023

In het kader van ons 35-jarig jubileum slaan we nog één keer toe. Op dinsdag 19 december bij de laatste film van dit kalenderjaar, de heerlijke crowd pleaser The Unbelievable Pilgrimage of Harold Fry, hebben onze donateurs gratis toegang!

€1170!

30
October
2023

Maar liefst 177 bezoekers bezochten op 3 oktober de film Nothing to laugh About. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen gaat de volledige opbrengst van de film naar Stichting EV@ (Ewingsarcoom verdient aandacht), dit als een van onze activiteiten in het kader van ons 35-jarig jubileum.

De 177 bezoekers waren goed voor bijna €1000 aan recette. Daarnaast hebben bezoekers ook zelf nog gedoneerd, waardoor de totale opbrengst op maar liefst €1170 uitkwam, een prachtig bedrag.

Filmzondag 29 oktober: reserveren niet meer mogelijk

21
October
2023

Het maximale aantal deelnemers aan onze Filmzondag is bereikt, reserveren voor deze activiteit is dus niet meer mogelijk.

Opbrengst Nothing to Laugh About naar Stichting EV@

22
September
2023

In de film Nothing to Laugh About (3 oktober) krijgt hoofdpersoon Kasper te horen dat hij een zeer agressieve vorm van botkanker heeft, het zogenaamde Ewingsarcoom. Naar aanleiding hiervan (en als activiteit in het kader van ons 35-jarig jubileum) heeft het bestuur van Filmhuis Winterswijk besloten de volledige opbrengst van alle drie voorstellingen ten goede te laten komen aan de Nederlandse Stichting EV@ (Stichting Ewingsarcoom Verdient Aandacht). Deze non-profit organisatie heeft als belangrijkste doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar het Ewingsarcoom.

Vijfendertig

5
April
2023

Op 8 juli 1988 werd Stichting Filmhuis Winterswijk opgericht. We bestaan dit jaar dus 35 jaar en vieren (we moesten het opzoeken) ons koralen jubileum. Van dat vieren moet u zich trouwens ook weer niet al te veel voorstellen, over vijf jaar (robijn!) zullen we wel wat grootser uitpakken.

Maar we willen deze mijlpaal ook weer niet compleet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus we gaan nog wel wat aardigheidjes organiseren.

Nieuwe website

20
February
2023

Nieuw? Ja, nieuw!

Het was u misschien niet meteen opgevallen, maar we hebben een nieuwe website en we zijn er heel blij mee! Omdat Hans Gijsbers, onze website wizard van HG Webdesign, alleen nog maar programmeert in Webflow werd het ook voor het Filmhuis tijd om over te stappen.

Nieuw programma

29
January
2023

We hebben ook vanaf maart weer een aantrekkelijk programma samengesteld. Nou zijn wij natuurlijk niet de eerst aangewezenen als het om een objectieve beoordeling van ons eigen programma gaat, maar we denken dat u ook wel blij zult zijn met onze keuze.

We starten 2023 met prachtige films!

25
December
2022

De eerste films voor het nieuwe jaar zijn inmiddels bekend en daar zitten weer prachtige titels tussen. Wat te denken van het tedere Vlaamse meesterwerk Close of de tegelijk geestige en ontroerende Deense publiekslieveling Rose? Ga snel naar de Agenda en overtuig u zelf!

Fijne Feestdagen!

23
December
2022

Het bestuur en de vrijwilligers van Filmhuis Winterswijk wensen u Fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2023!

Leuke aftermovie openluchtfilm Strandbad

12
September
2022

Sonny Krosenbrink Videografie heeft een érg leuke aftermovie geproduceerd van onze openluchtfilm van zaterdag 10 september op het Strandbad. Klik op "lees meer" voor de video.

Geslaagde avond!

11
September
2022

Het Filmhuisbestuur kijkt terug op een zeer geslaagde openluchtactiviteit op het Strandbad. Er hadden zo'n 170 mensen gereserveerd voor het walking dinner van Lev by Mike en de film Tel Aviv On Fire. Zowel diner als film vielen zeer in de smaak.

We hebben leuk nieuws!

7
May
2022
Strandlodge Winterswijk

We hebben een aardig nieuwtje en u bent de eerste die het hoort … We bieden u binnenkort namelijk iets exclusiefs aan!

Welkom terug!

1
April
2022
screenshot film the worst person in the world

De laatste coronamaatregelen zijn opgeheven, de samenleving kan weer terug naar zoals het was vóór corona. We mogen weer naar café en restaurant, de terrassen nodigen weer uit (nou ja, vandaag dan even niet …)  én …. we mogen ook weer zonder beperkingen naar de film!

€ 780

15
March
2022
aktie poster giro 999 - samen voor Oekraïne

€ 780 bedraagt de opbrengst van de benefietvoorstelling van anti-oorlogsfilm Donbass. De vertoning van Donbass was een gezamenlijke actie van Servicebioscoop Skopein en Filmhuis Winterswijk. Het bedrag wordt overgemaakt naar Giro 555.

Benefietvoorstelling voor Oekraïne

3
March
2022
vlag Oekraine

Skopein en Filmhuis Winterswijk organiseren op maandag 14 maart om 19.30 uur gezamenlijk een benefietvoorstelling van anti-oorlogsfilm Donbass van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa. De volledige opbrengst van deze voorstelling gaat naar Giro 555.

Belangrijke aankondiging!

15
February
2022
screenshot agenda filmhuis

Hè hè …Eindelijk mogen we weer vertonen en binnenkort zelfs zonder enige beperkingen! "We snakken naar cultuur" zei minister Ernst Kuipers tijdens de persconferentie vanavond (15 februari) en daar is geen woord van gelogen.

Nog even geduld ...

26
January
2022
screenshot here we are

Naar aanleiding van de recente versoepelingen van de coronamaatregelen heeft Skopein besloten de deuren voorlopig nog even gesloten te houden. Door onder meer de aan te houden anderhalve meter afstand kan maar een beperkt aantal bezoekers naar de film.

En ook het varken legt het loodje ...

16
December
2021

Door de verlengde avondlockdown tot en met 14 januari hebben wij ook alle voorstellingen van Pig en Sweat moeten annuleren. Daarna zien we wel weer verder. Ondanks alles wensen wij iedereen Fijne Kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2022 toe!