The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Gratis toegang voor donateurs!

De net gepensioneerde Harold Fry leeft een weinig opmerkzaam leven samen met zijn vrouw Maureen. Hun huwelijk is uitgeblust en Harold verzucht tegen zijn vrouw dat hij nog nooit iets bijzonders heeft gedaan. Dan ontvangt hij onverwachts een brief van ene Queenie waarin ze aangeeft in een hospice te liggen en binnenkort zal sterven aan kanker. We weten niet wat voor vrouw Queenie is maar je krijgt sterk het gevoel dat zij misschien wel achter het enigszins moeizame huwelijk van Harold en Maureen zit. Maureen staat in elk geval niet te juichen als Harold besluit om wandelend naar het hospice (in een dorpje 750 km verderop!) te gaan.

Tijdens zijn wandeling sluiten er diverse “volgers” aan. Een kleurrijke stoet, à la Forrest Gump, volgt hem op zijn queeste naar Queenie. Inderdaad, het is wel wat over-the-top en ongeloofwaardig, zeker als je naar het schoeisel kijkt waarop Harold zijn tocht onderneemt of het feit dat hij 750 km naar een dorpje net onder de Schotse grens wandelt zonder kaart. Het wordt in de film ook niet echt duidelijk waarom hij niet gewoon de bus neemt. Harold’s persoonlijke en eenzame crisis (van midlife kunnen we bij hem toch echt niet meer spreken) dwingt hem via flash backs terug te kijken op zijn eigen leven en de reden waarom hij zijn zoon niet meer ziet.

Maar als kijker zet je de onwaarschijnlijkheden aan de kant en geniet je van het prachtige spel van acteur Jim Broadbent, die in zijn eentje met gemak deze film kan dragen. Zonder al te veel woorden te gebruiken brengt het personage dat hij hier neerzet de boodschap “de schoonheid zien in kleine dingen” prima over.

Op Film by The Sea scoorde The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry bij het publiek een mooi resultaat van 4,497 van de 5. Wij hopen dat het Winterswijkse publiek deze film ook zo hoog waardeert.

In het kader van ons 35-jarig jubileum slaan we nog één keer toe. Bij deze laatste film in ons jubileumjaar hebben donateurs gratis toegang!
Donateurs dienen natuurlijk wel gewoon te reserveren zoals altijd, maar ze hoeven niet te betalen, mooi hè? Wel graag - ook zoals altijd - uw donateurskaart meenemen.

Trouw (★★★) “The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry” is een roadmovie op bootschoenen"
Filmtotaal (★★★★) "In deze beeldschone boekverfilming krijgt “wandelen is gezond” zijn ware betekenis."
NRC (★★★) 'Mystieke ode aan het Britse landschap'
The Guardian (★★★★) "This politely unassuming little film builds into a wrenching examination of grief, guilt and eventual closure."

Verwacht