Filmhuis nieuws

Vijfendertig

5
April
2023

Op 8 juli 1988 werd Stichting Filmhuis Winterswijk opgericht. We bestaan dit jaar dus 35 jaar en vieren (we moesten het opzoeken) ons koralen jubileum. Van dat vieren moet u zich trouwens ook weer niet al te veel voorstellen, over vijf jaar (robijn!) zullen we wel wat grootser uitpakken.

Maar we willen deze mijlpaal ook weer niet compleet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus we gaan nog wel wat aardigheidjes organiseren. Om te beginnen gaan we bij onze laatste film van dit seizoen, het zeer ontroerende The Quiet Girl, bij elk van de drie voorstellingen een tweetal exemplaren verloten van het boek Pleegkind van de Ierse schrijfster Claire Keegan. U raadt het al, dat is het boek waar The Quiet Girl op is gebaseerd. U hoeft daar geen lot voor te kopen of slagzin in te vullen, u hoeft alleen maar te komen. En dat wilt u sowieso, want de film is een pareltje.

Ook organiseren we op zondag 29 oktober weer een Filmzondag. We vertonen dan volgens beproefd recept twee films met daartussenin een lunch. De vorige edities (uit 2021 en 2018) waren een groot succes. We moeten de titels nog bedenken, maar u kunt de datum vast blokkeren in uw agenda.

En verder? Ach, we bedenken nog wel wat. Er komt dit jaar in ieder geval geen openluchtfilm. Volgend jaar dan weer wel, dan bestaan we tenslotte 36 jaar. Ook die datum mag u vast noteren: zaterdag 7 september 2024 op het Strandbad.

Nieuwsarchief