Yuni

Yuni is een fraai Indonesisch pareltje over een 16-jarig Javaans tienermeisje dat haar eigen pad wil kiezen in een maatschappij die steeds dwingender religieuze regels voorschrijft. "Marriage is a blessing", aldus Yuni's oma.

5
March
2024
16:00
5
March
2024
18:30
5
March
2024
21:00
Reserveren

We blijven prachtige films vertonen!

20
December
2023

Onze gratis-film-voor-donateurs-actie was een groot succes. We waren maar liefst drie keer (zo goed als) uitverkocht.

In 2024 moet iedereen weer gewoon betalen (het kan niet altijd feest zijn) maar nog steeds kost een kaartje voor een - in onze ogen - kwaliteitsfilm voor donateurs maar €5.

De eerste films voor het nieuwe jaar zijn inmiddels bekend en daar zitten weer prachtige titels tussen.Ga snel naar de Agenda en overtuig u zelf!

The Old Oak

12
March
2024

The Old Oak is de laatste film van de inmiddels 87-jarige regisseur Ken Loach. En het is weer vintage Loach: de film gaat over gewone mensen die in de knel zitten. Maar die niet verdrinken in ellende omdat ze omzien naar elkaar. Solidariteit, daar gaat het om bij Loach, van ons mag hij nog wel even doorgaan!

Je verrai toujours vos visages

19
March
2024

In de Franse film Je verrai toujours vos visages gaat het om het in Frankrijk ingevoerd 'herstelrecht'. Het recht van slachtoffers én daders van een misdrijf om met elkaar te spreken. Een hierdoor ontstaan wederzijds begrip helpt bij de verwerking, zo is het idee. Aangrijpende film met voortreffelijke acteu.rs.

One Life

26
March
2024

Een van onze bestuursleden zag One Life in Enschede. Zijn conclusie: "Ontroerende film, degelijk gemaakt Engels historisch drama, Hopkins is uitstekend." Kortom, dit volgens The Guardian "quietly affecting drama" mag u niet missen!

The Holdovers

2
April
2024

The Holdovers, van veelgeprezen regisseur Alexander Payne (Sideways, Nebraska) , is volgens de Volkskrant een 'moderne tragikomische klassieker die (...) moeiteloos ontroert, verwarmt en vrolijk stemt'. Ook wij vielen als een blok voor deze charmante komedie.

Inshallah a Boy

9
April
2024

In het prachtige Inshallah a Boy vecht een 30-jarige weduwe in Jordanië voor haar erfenisrechten in een door mannen gedomineerde maatschappij waarin vrouwen weinig in de melk te brokkelen hebben en het hebben van een zoon een wereld van verschil maakt.

Scrapper

16
April
2024

Scrapper, een heerlijke film over de op te bouwen band tussen de eigenzinnige Georgie, een energiek en grappig kind van 12, en haar lang uit beeld verdwenen vader Jason. "I can raise myself, thanks".

Io Capitano

23
April
2024

Io Capitano is een meeslepend en ontroerend verhaal over twee Senegalese jongens die hun leven riskeren in een tocht dwars door de Sahara om hun droom, een beter leven in Italië, na te jagen.