Nothing to Laugh About

Nothing to Laugh About is een prachtige feelgoodfilm die een heftig thema als kanker combineert met humor. Dat kan gemakkelijk fout gaan maar in deze film is dat absoluut niet het geval. Volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting EV@. U mag zelf ook doneren.

3
October
2023
16:00
3
October
2023
18:30
3
October
2023
21:00
Reserveren

Opbrengst Nothing to Laugh About naar Stichting EV@

22
September
2023

In de film Nothing to Laugh About (3 oktober) krijgt hoofdpersoon Kasper te horen dat hij een zeer agressieve vorm van botkanker heeft, het zogenaamde Ewingsarcoom. Naar aanleiding hiervan (en als activiteit in het kader van ons 35-jarig jubileum) heeft het bestuur van Filmhuis Winterswijk besloten de volledige opbrengst van alle drie voorstellingen ten goede te laten komen aan de Nederlandse Stichting EV@ (Stichting Ewingsarcoom Verdient Aandacht). Deze non-profit organisatie heeft als belangrijkste doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar het Ewingsarcoom.

Riceboy Sleeps

10
October
2023

Riceboy Sleeps is een tedere film waarin de problemen van immigranten in het Westen (in dit geval een in Canada wonende alleenstaande Koreaanse moeder met haar zoon) op prachtige, gevoelige wijze voor het voetlicht worden gebracht. Een juweeltje van een film.

L'innocent

24
October
2023

Wat doe je als je impulsieve moeder besluit om met een gevangene te trouwen? Je stelt je gereserveerd op, want je vertrouwt het als goedbedoelende zoon niet helemaal. Daarmee begint L’Innocent, een film die in Frankrijk zelf een flinke klapper bleek. Wat volgt is zowel een vermakelijke als spannende als romantische film.

Filmzondag

29
October
2023

In het kader van ons 35-jarig jubileum organiseren we op zondag 29 oktober een Filmzondag met twee prachtige kwaliteitsfilms en een lekkere lunch tussendoor, verzorgd door het team van Skopein. Omdat we dit jaar 35 jaar bestaan bieden we u deze activiteit aan voor maar € 27,50 per persoon.

Comedy Queen - Filmzondag

29
October
2023

De eerste titel op onze Filmzondag is Comedy Queen, volgens de Volkskrant een "rijke, hartverwarmende filmervaring voor jong en oud" en daar zijn wij het hartgrondig mee eens!

Une Belle Course - Filmzondag

29
October
2023

Na Comedy Queen en de lunch sluiten we onze Filmzondag af met Une Belle Course, een warmbloedige, innemende film die ongetwijfeld een glimlach op uw gezicht zal toveren.

How to Blow Up a Pipeline

31
October
2023

In How to blow up a pipeline, een dynamische, enerverende en spannende ecothriller, leef je mee met de (uitstekend spelende) hoofdpersonen die elk om hun eigen redenen in actie komen om de infrastructuur van de fossiele industrie op te blazen. "Veel meer dan alleen klimaatactivisme".

Unruly

7
November
2023

Jaren ’30, Denemarken. De jonge Maren wordt door de overheid als losbandig en ongemanierd gezien. Uit angst dat haar gedrag anderen zal beïnvloeden, wordt ze naar een vrouweninstelling op het eilandje Sprogø gestuurd. Daar leert ze zich als een deftige dame te gedragen. Haar kamer deelt ze met Sørine, die reeds in het keurslijf is geperst.

Bank of Dave

14
November
2023

Zin in een onweerstaanbare charmante en luchtige film? De sympathieke feelgoodfilm Bank of Dave is zeer vermakelijk. De film staat garant voor een heerlijk middagje/avondje uit.

Les enfants des autres

21
November
2023

In Les Enfants des Autres worden op een toegankelijke, bijna achteloze manier diepgaande levensvragen gesteld. Maar deze vragen worden gelukkig nooit topzwaar, de film blijft zonnig, levenslustig en optimistisch van karakter. En oh, wat speelt Virginie Efira geweldig!

Past Lives

28
November
2023

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren.

Onder de blote hemel

5
December
2023

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen.