Une Belle Course - Filmzondag

Na Comedy Queen en de lunch sluiten we onze Filmzondag af met Une Belle Course. In deze heerlijke, innemende Franse film maken we kennis met de Parijse taxichauffeur Charles (een opmerkelijk subtiele rol van Dany Boon). Charles moet zes dagen per week, twaalf uur per dag ploeteren om het hoofd boven water te kunnen houden. Door al dat harde werken ziet hij zijn gezin nauwelijks en door de soms onbeleefde brutale klanten wordt zijn humeur er ook niet echt beter op. Kortom, het leven van de 46-jarige Charles gaat niet bepaald over rozen. Maar dan krijgt hij een opdracht die zijn leven compleet op zijn kop zal zetten.

In een buitenwijk van Parijs moet hij de 92-jarige Madeleine Keller oppikken. Na een ongelukkige val moet ze noodgedwongen haar huis verlaten om haar laatste dagen te slijten in een verpleeghuis. Met frisse tegenzin stemt Charles in met haar verzoek om nog even om te rijden naar de plek waar ze opgroeide. Tijdens de rit bestookt de oude dame Charles met een spervuur aan persoonlijke vragen.

Aanvankelijk gaat hij hier wat nukkig op in, maar als hij meer over haar persoonlijke achtergrond te weten komt begint hij gaandeweg te ontdooien. Hij ziet haar steeds minder als makkelijke inkomstenbron en meer en meer als een interessante vrouw met een rijk en veelbewogen verleden. Wat zij allemaal heeft meegemaakt, dat moet u zelf maar ontdekken maar het is absoluut niet misselijk. Langzamerhand ontstaat er sympathie en een zekere chemie tussen de twee, ook omdat Charles ontdekt dat Madeleine met haar schalkse charme nog lang niet al haar streken is verloren.

Beide hoofdrolspelers zetten een prachtige acteerprestatie neer in deze warmbloedige film die door een hartverwarmend feelgood einde ongetwijfeld een glimlach op uw gezicht zal toveren.

Verwacht