Tigers Are Not Afraid

Een kinderfilm! Maar dan wel voor een volwassen publiek, want de kinderen in Tigers are not afraid zijn hoofdrolspelers in een verhaal met de Mexicaanse drugswereld als groezelig decor. Het is ook niet zonnig in dat misdadige Mexico, waar volwassenen sneuvelen in die drugsoorlog en kinderen verweesd achterblijven.

Tigers are not afraid begint in de klas van de tienjarige Estrella, waar de lerares er niet in slaagt de bloedige buitenwereld buiten te houden. In die verwarrende wereld raakt het meisje ook haar moeder kwijt. Ze vindt aansluiting bij een groepje straatkinderen, die onder leiding van de jonge Shine proberen te overleven. Shine is de jeugdige leider, die er ook niet voor terug lijkt te deinzen om eventueel geweld te gebruiken. Misschien moet hij dat ook wel, als hij de telefoon van een lid van één van die bendes heeft gepikt. De bende gaat naar de kinderen op zoek. Als ze in het nauw gedreven worden zoekt Estrella naar oplossingen in haar fantasiewereld.

Het sprookjesachtige van Tigers are not afraid zit in de manier waarop dat verhaal van Estrella wordt verteld, met knuffels die tot leven komen, een door het beeld rollend bloedspoor en wonderlijke special effects. En de kinderen, Estrella voorop, zijn gedwongen om hun eigen plan te trekken. Ze weten dat ze er alleen voor staan, omdat de volwassenen geen oog meer voor hen hebben. En dat terwijl ze eigenlijk alleen maar willen spelen.

Tigers Are Not Afraid is a work of immense beauty, pain, fear and joy.” – Screen Anarchy
'Verbijsterend Tigers Are Not Afraid is een klein en grimmig meesterwerk" - Volkskrant