Only You

Een romantisch begin: Elena en Jack ontmoeten elkaar bij toeval. Ze willen allebei in een taxi naar huis, zij heeft teveel gedronken, hij brengt haar bij de voordeur van haar appartement. En verder, want ze voelen zich sterk tot elkaar aangetrokken. En nog meer, want Jack trekt snel bij haar in, zo dol zijn ze op elkaar. En ze willen al snel meer. Jack studeert nog, Elena werkt, maar ontwijkt vragen over haar leeftijd. Ze is bijna tien jaar ouder dan haar partner. Beiden willen ook wel een kind, net als de stellen uit hun omgeving. En daar begint het te wringen, want het lukt niet om zwanger te worden.

Achter elkaar vallen de zwangerschapstesten negatief uit en die zetten hun relatie onder druk. Die wordt nog verder uitgewerkt door het proces van ivf waar het paar zich vervolgens op richt – aan vast klampt, kun je beter zeggen. De vraag die wordt gesteld is natuurlijk eenvoudig: is de liefde tussen Jake en Elena sterk genoeg om deze kinderloosheid zonder kleerscheuren te doorstaan?

Only you is door die simpele vraag een echt relatiedrama, waarbij het er niet meer om gaat of de ivf-techniek werkt maar hoe de twee geliefden met die druk om gaan. Het gaat om kwetsbaarheid: als je verliefd bent kun je de hele wereld aan. Als de tegenslag komt kan je hele wereld instorten. Wie nu sterk is kan straks zwak zijn. Of andersom.

de Volkskrant (★★★★) 'Rauw relatiedrama'
NRC (★★★★) 'Sterke speelfilm over onvrijwillige kinderloosheid'
Empire Magazine (★★★★) 'Gepassioneerd, ontroerend liefdesverhaal'
The Guardian (★★★★) 'Verdrietig, tender en glorieus sexy'