Nebraska

Wij van het Filmhuis houden van filmmakers met het hart op de goede plek en met een goed gevoel voor humor. En dus houden wij van het Filmhuis van Alexander Payne. Wie herinnert zich ‘Sideways’ niet? Of meer recenter ‘The Descendants’? Met ‘Nebraska’ levert Alexander Payne opnieuw een film af waarbij u na afloop niet alleen ontroerd, maar ook met een brede glimlach de bioscoopzaal verlaat.

‘Nebraska‘ vertelt het verhaal van de 78-jarige Woody Grant die na ontvangst van een brief van een neploterij, denkt dat hij in één klap rijk is geworden. De ‘prijs’ van één miljoen dollar kan hij ophalen in Lincoln, Nebraska, bijna 1500 kilometer van zijn woonplaats. Hij is vastbesloten om zijn fortuin te incasseren, desnoods te voet.

Als de politie hem echter een keer of wat van de snelweg oppikt en hem retourneert bij zijn permanent boze echtgenote besluit zoon David zijn vader te brengen. Wat volgt is een lange reis door het zgn. ‘heartland', die dunbevolkte, vergrijzende streken van Amerika, waarbij vader en zoon ook Woody’s geboortedorp aandoen. Een reis die vanzelfsprekend wel op een deceptie moet uitlopen. Alleen niemand weet een dergelijke reis zo mooi te verbeelden als Alexander Payne.

Nebraska won onlangs de Publieksprijs van het International Filmfestival Rotterdam, helemaal terecht volgens ons, want het is een ontzettend leuke, sympathieke film!

Let op, twee voorstellingen!
Wij zijn zo gecharmeerd van de eh  . . . charme van Nebraska dat we ons heel goed kunnen voorstellen dat u er allemaal naar toe wilt. We zijn met Skopein dus een extra voorstelling om 18.30 uur overeen gekomen, zodat zoveel mogelijk belangstellenden deze prachtige film niet hoeven te missen.

Verwacht