Leave No Trace

De dertienjarige Tom en haar vader kamperen in de bossen van het regenachtige en koude Portland. Ze overleven met alleen het hoognodige terwijl ze continu onzichtbaar voor de buitenwereld proberen te blijven. Waarom is aanvankelijk niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat vader een ex-militair is. Zo krijgt hij periodiek medicijnen uitgereikt die hij vervolgens doorverkoopt. Maar ogenschijnlijk lijken ze gelukkig met hun bestaan in het bos.

Tot ze op een dag ontdekt worden en opgepakt worden door de politie. Vader en dochter worden tijdelijk uit elkaar gehaald en verhuizen naar een tijdelijke woning. Langzaam begint Tom te wennen aan haar nieuwe leven. Ze maakt zelfs vrienden. Maar vader weet niet hoe snel hij hun rugzakken weer moet pakken om opnieuw de wildernis in te trekken.

Leave No Trace is het verhaal van een bijzondere band tussen een vader en een dochter. Vader heeft een posttraumatisch stresssyndroom waardoor het voor hem onmogelijk is om een normaal leven te leiden. En dat terwijl zijn puberdochter Tom, een prachtige rol van Thomasin McKenzie, gedurende de film steeds meer laat merken niets liever te willen dan een normaal leven. De worsteling met hun liefde voor elkaar en de weg die ze willen inslaan, wordt mooi en ontroerend in beeld gebracht.