Her

De hoofdpersoon van Her is dertiger Theodore Twombly, een prachtige rol van Joaquin Phoenix. Een bescheiden, sympathieke vent die de scheiding die hij net achter de rug heeft nog niet te boven is. Theodore werkt als brievenschrijver bij BeautifulHandwrittenLetters.com. Heel efficiënt voor mensen die hun eigen emoties niet goed onder woorden kunnen brengen. Maar zijn eigen liefdesleven is op een dood spoor beland.

Alles wordt anders als hij Samantha leert kennen. Samantha is geen persoon, maar een zelf lerend en denkend besturingssysteem (slimme software) dat je kan helpen om het leven aangenamer en gemakkelijker te maken. Samantha weet alles en is ook in voor een prettig gesprek. De communicatie verloopt via een oordopje en een camera waarmee zij mee kan kijken. Theodore raakt verslingerd aan Samantha. Hij vindt bij haar de aandacht, het begrip en de intimiteit die hij zo nodig heeft. Zij is intelligent, origineel en grappig. De beste vriendin die hij ooit heeft gehad.

Uiteraard is Samantha lijfelijk niet in beeld, maar Scarlett Johansson kreeg voor slechts haar stem op het internationaal filmfestival van Rome wél de prijs voor Beste Actrice.
 Her, een bijzondere liefdesgeschiedenis in het digitale tijdperk, mag u niet missen. Een intrigerende en tegelijkertijd opgewekte film.