La Ruche

In ‘La Ruche’ lijdt Alice, gescheiden moeder van drie jonge meisjes, aan een bipolaire stoornis. De kinderen zijn ondertussen wel gewend aan haar wisselende en onberekenbare gedrag, maar het samenleven blijkt wel steeds moeilijker vol te houden. Bij opgroeien en opvoeden heb je ruimte nodig en die krijgen de drie meiden van hun moeder niet. Lou, Marion en Claire weten dat ze moeder in het gareel moeten zien te houden, ook al omdat hun vader er vandoor is gegaan.

‘La Ruche’ (de bijenkorf) doet zijn titel volop eer aan, daar in dat grote appartement in Luik. Het is er druk en rommelig, maar tegelijk ook gezellig en intiem. De vier vrouwen leven en bewegen dicht op elkaar en we weten als kijker dat het om een situatie gaat die uit elkaar zal spatten.

Vooral Marion en Claire snakken naar een leven dat niet volledig door de zorg voor hun moeder Alice wordt bepaald. Claire neemt graag jongens mee naar huis, terwijl Marion haar voorgenomen reis naar Brazilië wil voorbereiden. En dan komt moeder opeens met het plan om de flat te verkopen en met zijn allen naar Chili te verhuizen.

De vraag is natuurlijk welke oplossing de dochters kiezen. Zij zitten klem in de door hun moeder gecreëerde waanwereld. En eigenlijk wil Alice ook het beste voor haar dochters, maar de vraag is natuurlijk wat dat is? En de kijker wil alleen maar dat het goed komt.

Verwacht