Jagten

Veertien jaar na het luid bejubelde 'Festen' komt regisseur Thomas Vinterberg ijzersterk terug met 'Jagten'. Opnieuw een film over kindermisbruik en opnieuw een film die een ronduit verpletterende indruk achterlaat.

Lucas, een fenomenale rol van Mads Mikkelsen, is pas gescheiden maar wordt liefdevol opgevangen door zijn hechte vriendengroep waarmee hij regelmatig op hertenjacht gaat, waarna ze het op een zuipen zetten. Lucas werkt vol overgave op een kindercrêche totdat plotseling Klara, het engelachtige vijfjarige dochtertje van zijn beste vriend, in een boze bui zodanige details over hem vertelt dat de crêcheleiding Lucas van seksueel misbruik verdenkt.

Van de ene dag op de andere is Lucas aangeschoten wild en zijn leven verandert in een ware nachtmerrie. Zijn vrienden laten hem als een baksteen vallen ("Mijn kleine meid liegt nooit") en bij de lokale middenstand is hij ook al niet meer welkom. Hij probeert vertwijfeld iedereen uit te leggen dat er niets gebeurd is, maar iedereen heeft zijn conclusies al getrokken. De kijker weet zeker dat Lucas onschuldig is, leeft en lijdt met hem mee en voelt zich even machteloos als de wanhopige Lucas.

Aangrijpend, formidabel, weergaloos: superlatieven schieten tekort om 'Jagten' te beschrijven. Wij waren diep, diep onder de indruk. Nu is het uw beurt.

In verband met de verwachte belangstelling staan er twee voorstellingen geprogrammeerd, om 18.30 en 21.00 uur.