Here We Are

filmposter here we are

Aharon heeft zijn carrière opgegeven om dag en nacht voor zijn volwassen autistische zoon Uri te kunnen zorgen. Aharon kent zijn zoon van haver tot gort en vader en zoon hebben samen een bijzondere band. Ze leven harmonieus samen, ver van de boze buitenwereld.

De moeder van Uri, ex van Aharon, vindt het de hoogste tijd dat hun zoon ergens anders begeleid gaat wonen. Het lijkt haar beter als hij met leeftijdsgenoten optrekt in plaats van met zijn vader. De hulpinstanties zijn het met haar eens.

Aharon stribbelt tegen, maar komt er – onder flinke druk - uiteindelijk niet onderuit. Hij spreekt af Uri naar zijn nieuwe woonplek te brengen. Als Uri onderweg een driftbui krijgt, knijpt Aharon er met zijn zoon tussenuit om hem te beschermen tegen verandering. Ze duiken onder en gaan bij een aantal bekenden op bezoek. Is Uri misschien nog niet zover om zijn vader los te kunnen laten?  Mogelijk, maar misschien is de vader wel minstens zo afhankelijk van zijn zoon als andersom.

Deze pakkende en hartverwarmende tragikomedie gaat vooral over loslaten. De ludieke stijl van de film geeft je het gevoel in een feelgoodfilm te zijn beland, maar in het laagje daaronder zit toch echt wel drama. Luchtig gefilmd, dat wel.

VPRO Cinema (★★★★) 'Een prachtig drama'

NRC (★★★) 'Er zijn veel momenten waarop Here We Are je hart breekt'

de Volkskrant (★★★★) 'Rekent af met de Hollywoodclichés over autisme'

Verwacht

filmzaal met lege stoelen