De 100-jarige die uit het raam klom en verdween

U weet het inmiddels, het filmhuis gaat weer naar buiten! Op zaterdag 27 juni sluiten we het seizoen af met De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, een heerlijke film op de schitterende, idyllische lokatie 't Wieber in Kotten. Wij mogen namelijk meeliften met de openluchtvoorstellingen van Toep. Toep speelt op 12, 13, 19 en 20 juni het stuk "Het Mondriaan Mysterie" op 't Wieber en de zaterdag erna is voor ons gereserveerd.

Mocht het overigens die zaterdag door slechte weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan wijken we uit naar de avond erop, zondag 28 juni dus.

De onderste foto (van de website van Toep) geeft een prima indruk hoe schilderachtig het er uit kan zien op 't Wieber.

 
Een kaartje kost in de voorverkoop slechts € 5.
Aan de kassa is de prijs € 7.

Aanvangstijdstip film 22.00 uur.
De 'zaal' is open vanaf 21.00 uur.
 

Klik hier om te reserveren

Het boek De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van de Zweed Jonas Jonasson  is een enorme bestseller. Er werden wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht van deze  schelmenroman en ook in Nederland is het boek in korte tijd erg populair geworden. De gelijknamige verfilming van regisseur Felix Herngren weet de droogkomische toon van de schrijver heel aardig te vertalen naar het scherm. De film is net als het boek zeer vermakelijk. Hij staat bol van de kolderieke scènes, doldwaze achtervolgingen en visuele grappen.

De hoogbejaarde Alan Karlsson staat op het punt om het middelpunt van zijn 100e verjaardag te worden in het bejaardenhuis waar hij zijn laatste dagen slijt. Alan, een ondernemend type, heeft geen zin in al die poespas. Hij verdwijnt door het raam (de titel zegt het al een beetje) en neemt de bus naar een willekeurige bestemming. Op het busstation neemt Alan min of meer per ongeluk de koffer van een bendelid mee, een koffer die boordevol drugsgeld blijkt te zitten. Wat dan volgt is bijna niet te beschrijven, maar er gebeurt van alles!

Alan krijgt al snel gezelschap van diverse kleurrijke figuren, waaronder een olifant en een lijk. Het wonderlijke gezelschap rolt van het ene hilarische avontuur in het andere. Tussendoor krijgen we in flashbacks een fraaie kijk op Alans turbulente 100-jarige leven, waarin hij telkens een beslissende rol blijkt te hebben gespeeld  bij talloze gebeurtenissen die de moderne wereldgeschiedenis een andere wending hebben gegeven. Franco, Truman, Stalin, allemaal komen ze Alan tegen. En laten we Herbert Einstein niet vergeten, het vermeende, minder snuggere broertje van Albert.

Met absurde, lichtvoetige humor staat De 100-jarige …  garant voor een heerlijk avondje uit. Voeg daarbij de feeërieke omgeving van ’t Wieber in Kotten en uw avond kan gegarandeerd niet meer stuk!


Routebeschrijving naar 't Wieber:

 • Komend vanuit Winterswijk neemt u de Kottenseweg/N319 richting eh ... Kotten.
  Na ongeveer 3,5 km ziet u aan de linkerkant Café Schreurs.

   
 • Nadat u het café gepasseerd bent slaat u meteen rechtsaf richting de kern van Kotten.

   
 • En meteen weer daarna (na ca. 10 meter) slaat u weer linksaf = Verinkweg (zandweg, zo hoort het)
  Hier hangt een groot banier van Het Mondriaan Mysterie boven de weg.
  Banier Toep
   
 • U neemt daarna de eerste weg rechts met de bocht mee = Wiebersweg (ook een zandweg).
  De naam geeft al aan dat u goed zit.
  Na ca. 100 meter vindt u aan de linkerkant de parkeerweide voor auto's en fietsen.

De projectie wordt verzorgd door Solar Cinema.
Meer weten? Klik op de link of op het plaatje.