The Children Act

Bij The Children Act, de laatste film van het kalender- en jubileumjaar gratis toegang op vertoon persoonlijke donateurskaart. Haal hem dus snel op aan de kassa!

Let op! Ook The Children Act is voor iedereen (dus ook voor niet-donateurs) toegankelijk. Er zijn om 18.30 en 21.00 uur maximaal een kleine 120 zitplaatsen: op=op en vol=vol.  Dus bent u donateur en wilt u gratis naar deze film? Reserveer op tijd en kom op tijd! Mét uw donateurskaart.


Terwijl Fiona zich wil voorbereiden op een volgende rechtszitting deelt haar man Jack haar mee dat hij een verhouding wil beginnen. Het is een barst in het strak geregisseerde leven van Fiona, die rechter is, gespecialiseerd in zaken met kinderen en minderjarigen. En op het moment dat haar echtgenoot om aandacht schreeuwt krijgt ze ook nog een bijzondere zaak voorgeschoteld.

Het gaat om een nog-net-niet-meerderjarige jongen in het ziekenhuis, die een levensreddende bloedtransfusie weigert. Adam en zijn ouders zijn namelijk getuigen van Jehova en wijzen dat af omdat volgens hun geloof de ziel in het bloed huist. De jongen is bereid te sterven voor zijn overtuiging, het ziekenhuis wil met de wet in de hand bloedtransfusie afdwingen.

Fiona moet als rechter een besluit in deze bijzondere zaak nemen. De ontmoeting met Adam heeft onverwacht verstrekkende gevolgen, de jongen ontwikkelt, nadat hij uit het ziekenhuis is gekomen, een obsessie voor de kinderloze rechter. De grens tussen haar persoonlijke en professionele leven wordt daardoor steeds vager.

The Children Act is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian McEwan, die ook het scenario van de film schreef. Het is vooral de film van hoofdrolspeelster Emma Thompson geworden, ze zit in elke scène, alles draait om Fiona. Dat gebeurt allemaal in de beste traditie van de Britse cinema.